Welkom bij Kopersmederij Koperkunst

Twijzelerheide

Wie is Koperkunst

 

Als eigenaar, Tjipke van der Velde,  ben ik opgegroeid in een periode dat de maakindustrie, zoals de bakker,  smid en timmerman nog een zeker aanzien hadden. Ook mijn vader was een "middenstander", zoals een kleine zelfstandige in die periode genoemd werd.  Mede hierdoor had ik zelf ook als snel belangstelling voor alles wat met de handen gemaakt kon worden. Na jaren in de metaal industrie als engineer gewerkt te hebben, ben ik in 2007 met mijn eigen kopersmederij begonnen. Een lange periode hiervoor was het kopersmeden en de daaraan verbonden opleidingen  al een aangename afwisseling na het overdag turen naar een beeldscherm. In 2007 heb ik Kopersmederij Koperkunst opgestart. Een aantal jaren is het een tweede tak geweest, maar sinds 2014 is het een full time baan geworden.

Kopersmederij Koperkunst is dus een eenmansbedrijf waar het beroep van kopersmid nog volop wordt beoefend. Een geest en geur uit lang vervlogen tijd heerst in de werkplaats door de aanwezigheid van de vele oude gereedschappen en technieken die worden toegepast.

 Er wordt een grote diversiteit aan voorwerpen gemaakt en de opdrachtgevers hiervoor komen uit alle richtingen. Denk hierbij aan particulieren, musea, keukenontwerpers, designers, restaurateurs en vele anderen. Ook beperkt het werk zich allang niet meer tot eigen landgrenzen, maar is het reeds over een groot deel van de wereld verspreid.